
رتبه بندی مشاوران راه سازی و حوزههای تخصصی مربوطه
رتبه بندی مشاوران راه سازی و حوزههای تخصصی مربوطه
در این مطلب، قصد داریم به بررسی فرایند و مراحل دریافت گرید مشاور در زمینه راه و ترابری بپردازیم. همانطور که میدانید، شرکتهای فعال در حوزه ساخت و توسعه راه، حضوری چشمگیر در عرصه کسبوکار دارند. شاخه راه سازی و حملونقل به دلیل پتانسیل درآمدزایی قابل توجه، همواره مورد توجه بوده و همین امر موجب تأسیس تعداد زیادی از شرکتها با این تخصص شده است. این شرکتها، با بهرهمندی از درآمدهای مناسب، توانستهاند سرمایههای قابل توجهی را جذب نمایند. برای آشنایی با نحوه اخذ رتبه مشاوره در صنعت راه سازی، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
همانگونه که پیشتر اشاره شد، کسب گرید مشاوره در زمینه راه و ترابری برای شرکتهای فعال در این صنعت از اهمیت بسزایی برخوردار است. بنابراین، چنانچه در نظر دارید در حوزه راه و ترابری به فعالیت بپردازید و در قالب شرکتهای مشاوره ایفای نقش نمایید، لازم است برای دریافت رتبه مشاور راه سازی اقدام کنید. گروه راه و ترابری دارای زیرشاخههایی است که دربرگیرنده برخی از تخصصهای ضروری در این زمینه میباشد. به طور کلی، رتبهبندی در این گروه بر مبنای همین تخصصها انجام میپذیرد. این تخصصها عبارتند از:
- احداث و توسعه راهها
- حملونقل و مدیریت ترافیک
- طراحی و ساخت خطوط ریلی
- احداث بنادر و سازههای ساحلی
- توسعه و ساخت فرودگاهها
دریافت رتبه مشاور راه سازی و شاخههای تخصصی آن
به منظور اخذ گرید مشاوره در زمینه راه سازی، لازم است حوزههای فعالیت و گرایشهای تخصصی معینی مشخص گردند. فعالیتهای مرتبط با گرایش راه سازی که در فرآیند رتبهبندی مشاوران حائز اهمیت هستند، گوناگون میباشند. در این بخش از این مطلب، برآنیم تا به برخی از این فعالیتها اشاره کنیم. از جمله فعالیتهای کلیدی در گرایش راه سازی میتوان به انجام مطالعات و نظارت بر تقاطعهای درون و برون شهری اشاره نمود.
افزون بر این، نظارت بر احداث و نگهداری راههای اصلی و فرعی، آزادراهها و همچنین پروژههای راه سازی روستایی نیز از جمله فعالیتهای تخصصی راه سازی به شمار میروند. علاوه بر موارد پیشین، انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی و مطالعه و طراحی پلها و تونلها نیز در این دسته جای میگیرند. یکی دیگر از فعالیتهای مهم در حوزه گرایشهای راه سازی، مطالعه و بررسی نقاط پرحادثه و مسائل ترافیکی و همچنین بهسازی و ارتقاء کیفیت راهها میباشد.
مدارک و مستندات مورد نیاز برای کسب رتبه مشاور راه سازی
به منظور دستیابی به گرید مشاوره در زمینه راه سازی، آگاهی از این نکته ضروری است که این حوزه دربرگیرنده پنج تخصص گوناگون میباشد. رتبهبندی شرکتهای فعال در این شاخه، بر اساس همین پنج تخصص که قبلاً به آنها اشاره شد، صورت میپذیرد. همانطور که پیشتر گفته شد، راهسازی، حملونقل و ترافیک، و نیز راه آهن، همگی زیرمجموعه گروه راه و ترابری محسوب میشوند. بنابراین، چنانچه قصد دارید برای شرکت خود که در حوزه راه و ترابری فعالیت میکند، رتبه مشاوره دریافت نمایید، برای اخذ رتبه مشاور راه سازی، ملزم به ارائه مدارک و مستندات لازم در هر یک از پنج تخصص یاد شده خواهید بود.
مستندات مورد نیاز برای دریافت رتبه مشاور راه و ترابری
به منظور کسب رتبه در زمینه راه سازی، نخستین گام، بارگذاری مدارک و اسناد مورد نیاز در سامانه ساجات میباشد. برای اخذ گرید مشاور راه و ترابری، ارائه کلیه نسخههای روزنامه رسمی مرتبط با تمامی اعلامیههای ثبت شرکت و تغییرات آن الزامی است. همچنین، ارائه اصل و تصویر مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره و کارکنان شرکت ضروری است. ارائه آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت نیز از جمله موارد حائز اهمیت برای دریافت رتبه مشاور راهسازی محسوب میگردد.
علاوه بر موارد فوق، ارائه کلیه قراردادهای منعقد شده توسط شرکت در طول پانزده سال گذشته به همراه محاسبات مالی مربوط به آنها به سازمان ذیربط الزامی است. ارائه شماره تماس تمامی پرسنل و اعضای هیئت مدیره نیز مورد نیاز میباشد. همچنین، میبایست پرینت گواهی تامین اجتماعی و سوابق بیمه کلیه کارکنان و مهندسین شاغل در شرکت ارائه گردد.
شایان ذکر است که تمامی مدارک ارائه شده از سوی شرکت برای اخذ گرید مشاور راهسازی باید تصویر برابر اصل باشند. در واقع، عبارت “کپی برابر اصل” میبایست در ذیل تمامی مدارک درج شده باشد. علاوه بر ارائه تصاویر برابر اصل، ارائه اصل مدارک نیز به سازمان مربوطه ضروری است.
الزامات دریافت رتبه مشاور راه سازی
به منظور کسب گرید مشاوره در زمینه راهسازی، علاوه بر ارائه مدارک مورد نیاز در سامانه مربوطه، داشتن برخی امکانات ضروری برای انجام امور مشاوره نیز الزامی است. به عنوان نمونه، وجود نیروی فنی و مهندسی کارآزموده و متخصص در کنار تجهیزات و نرمافزارهای لازم برای ارائه خدمات مشاوره یک ضرورت محسوب میشود. با در نظر گرفتن تخصص افراد امتیازآور و میزان توانمندی مالی و فنی شرکت، میتوان رتبه مشاور شرکت را از یک تا سه تعیین نمود.